KIRIKKALE'DE, BARAJLAR YÜZDE 90 DOLU

KIRIKKALE'DE, BARAJLAR YÜZDE 90 DOLU

KIRIKKALE’DE SON HAFTALARDA ETKİLİ OLAN SAĞANAK YAĞIŞLAR KURAKLIĞA KARŞI UMUT VERDİ 

A+ A-

Barajlar yüzde 90 doluKırıkkale’de içme ve kullanma suyu sağlayan ve Kızılırmak Nehri üzerinde yer alan Kapulukaya Barajında doluluk oranı; kurak giden mevsim şartlarına rağmen yüzde 90 seviyelerinde


Kırıkkale’de içme ve kullanma suyu sağlayan ve Kızılırmak Nehri üzerinde yer alan Kapulukaya Barajında doluluk oranı; kurak giden mevsim şartlarına rağmen yüzde 90 seviyelerinde.

SON YAĞIŞLAR UMUT VERDİ 

Son dönemlerde en kurak yaz mevsimini yaşayan ve son haftalarda aldığı yağış oranlarıyla bir nebze rahatlayan Kırıkkale’de baraj doluluk oranları umut verdi.  Ankara sınırları içerinde yer alan ancak Kırıkkale’de yaklaşık 55 bin dekar arazinin sulanmasını sağlayan Kesikköprü Barajı doluluk oranı da yüzde 93 seviyesinde yer aldı. Kesikköprü ve Kapulukaya Barajlarının membaında yer alan ve bu iki barajın doluluk oranlarını doğrudan etkileyen Hirfanlı Barajı ise yüzde 50 doluluğa sahip.

GÖLETLERDEN SULAMA YAPILMAYACAK 

Sulama barajı olan Sulakyurt Barajının doluluk oranı yüzde 58 olarak belirlendi.  Sulama göletleri olan Keskin Ceritmüminli ve Hasandede Göletlerinin su seviyelerinin, (kuraklıktan dolayı) çok düşük olması nedeniyle bu göletlerde 2021 yılında sulama yapılamayacağı ifade edildi.  Aynı şekilde su tutma sürecinde olan Keskin Büyükceceli Göletinde de yeterli su seviyesine ulaşılamadığı belirtildi. Balışeyh Akçakavak Göletinde ise yaklaşık yüzde 40 doluluk oranı mevcut olup 2021 yılı sulama sezonunda su sıkıntıları yaşanabileceği,  Yahşihan Mahmutlar Şarklısı Göletinde yeterli su mevcut olup, 2021 yılında sulama yapılabileceği belirtildi.  


Bu haber toplam 1790 defa okunmuştur